Welkom bij Story Publishers

Praktische Gids Sociaal Recht 2020-2021

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 155,00

De Praktische Gids Sociaal Recht 2020-2021, inmiddels de achtste editie sedert 2006 (voorheen Handboek Sociaal Recht) geeft een antwoord op alle praktische problemen en vragen bij het toepassen van de sociale wetgeving en is daarom een onmisbare handleiding in de dagelijkse praktijk.


Deze nieuwe editie 2020 is een onmisbaar actueel naslagwerk voor werkgever, werknemer, advocaat, magistraat en uiteraard ook student.


Verschijningsdatum: juni 2020


 


 


 

Praktische Gids Sociaal Recht 2020-2021

Het sociaal recht heeft de laatste decennia een enorme vlucht genomen. Niet alleen de wetgever maar ook de arbeidshoven en arbeidsrechtbanken hebben met hun rechtspraak het sociaal recht grondig veranderd.

Gebrek aan kennis of onvoldoende inzicht in de materie brengen te veel conflicten en betwistingen met zich mee.

Wie heeft nog een klare kijk op de rechten en plichten van werkgevers en werknemers?

Naast de regelgeving en de CAO’s wordt ook de rechtspraak verwerkt. Deze omvangrijke leidraad beoogt exhaustief te zijn, maar er werd over gewaakt om vooral knelpunten in de praktijk meer diepgaand en gedetailleerder te behandelen.  Door talrijke voorbeelden te gebruiken, verschaft de auteur de lezer een bevattelijk inzicht in de sociale wetgeving.

Deze gids bestaat uit 4 delen: de individuele arbeidsrelatie, de collectieve arbeidsbetrekkingen, de arbeidsreglementering en ten slotte de sociale zekerheidstelsels die arbeidsgerelateerd zijn.

Belangrijkste nieuwigheden zijn de mobiliteitsvergoeding/-budget en het nieuw thematisch verlof zijnde mantelzorg. Tal van andere wijzigingen komen eveneens uitvoerig aan bod.

Het boek bundelt 35 jaar ervaring van een praktijkjurist in het sociaal recht. De auteur is Voorzitter bij de liberale vakbond, voorheen was hij Directeur HRM en diensthoofd van de juridische dienst. Als geen ander weet hij de complexe reglementering en de snelle wijzigingen in praktisch bruikbare en begrijpelijke teksten weer te geven.

Bij het opstellen van de editie 2020 van de Praktische Gids Sociaal Recht werd rekening gehouden met het wettelijk kader en het cijfermateriaal zoals van toepassing op 1 maart 2020.

Bent u student? Gelieve contact op te nemen met orders@brepols.net

Auteur Mario Coppens
ISBN 9789087640200
Doelgroepen Advocaten, Bedrijfsjuristen, Magistraten, Rechtspractici algemeen
Materie Sociaal recht
NUR 825 - Arbeids- en sociale zekerheidsrecht
Editie 2020
Pagina's 1644
Meta-keywords sociaal recht

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Aanwerven en ontslaan van bedienden in de praktijk

Aanwerven en ontslaan van bedienden in de praktijk

€ 50,00