Welkom bij Story Publishers

Het Gerechtelijk Onderzoek

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 101,00

12 jaar na het standaardwerk van R. Declercq - ‘Onderzoeksgerechten’- verschijnt er opnieuw een grondige en actuele studie over het gerechtelijk onderzoek belicht in al zijn facetten.

Het Gerechtelijk Onderzoek
€ 101,00

Ondertussen is de strafprocedure door de wet Franchimont (12 maart 1998) grondig gewijzigd. Een up-to-date grondige commentaar kon niet langer ontbreken.

Onderzoeksrechter Paul Gevaert becommentarieert kritisch en diepgaand de wet Franchimont en de wetten die in het kielzog van deze wet zijn ontstaan.

De grote lijnen van deze belangrijke wetswijziging kent wellicht iedereen, maar de details die het verschil maken ontgaan de meesten. Hen ontbreekt de tijd voor een grondige analyse van deze belangrijke vernieuwing binnen de strafprocedure.

Dankzij Paul Gevaert kunnen alle rechtspractici nu beschikken over een nuttig een noodzakelijke handleiding over het gerechtelijk onderzoek.
De auteur is geen theoreticus maar een man van het ‘levende’ recht. Zijn rijke praktijkervaring ondersteunt hem bij het geven van een overzicht van wat het gerechtelijk onderzoek op heden betekent.
De auteur heeft kunnen rekenen op de medewerking van Jef Vermassen, Paul Libbrecht, Jan De Groote, Vincent Vereecke en Koen Stubbe. Hun rijke ervaringskennis zal de lezer zeker helpen om de nieuwe principes in de strafprocedure op een juiste wijze toe te passen.

Korting op de catalogusprijs voor studenten en stagiairs: 25% korting (te bestellen via orders@brepols.net)

Auteur Paul Gevaert
ISBN 90 382 09460
Doelgroepen Advocaten, Magistraten
Materie Strafrecht en strafvordering
NUR Nee
Editie 2006
Pagina's 524
Meta-keywords strafprocedure, gerechtelijk onderzoek, wet Franchimont