Welkom bij Story Publishers

Rechtspraak Jury Ethische Praktijken inzake Reclame

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 43,50

Dit overzichtswerk is vanuit didactisch oogpunt een onmisbaar werkinstrument voor de professional die te maken krijgt met problemen en betwistingen van correcte publiciteit; het geheel wordt ruim ‘geïllustreerd’ en onderbouwd met een veelheid aan (rechterlijke en JEP) uitspraken. De gebruiker vindt er een duidelijke leidraad in terug ter beoordeling van toegelaten en niet toegelaten reclame!

Rechtspraak Jury Ethische Praktijken inzake Reclame

Reclame- en publiciteitscampagnes beroeren de geesten: ze hebben precies tot doel om op te vallen en de aandacht van de consument op het product of de dienst te trekken. Maar adverteerders gaan soms te ver en niet alles kan zomaar door de beugel. De JEP – Jury Ethische Praktijken Reclame - poogt in de mate van het mogelijke te waken over de reclameboodschappen, dit na klacht of ambtshalve.

Het boek bundelt thans voor het eerst de inmiddels uitgebreide ‘rechtspraak’ van de JEP en probeert deze te categoriseren op een manier die voor zowel de adverteerder, de reclamesector als de consument begrijpelijk is. Tegelijk probeert het uit de ongeveer 150 aangehaalde en besproken beslissingen van de JEP te distilleren hoe de JEP precies de ‘relevante wetgeving’ - zijnde de huidige wetgeving en de zelfdisciplinaire codes - interpreteert. Naast een uitgebreide casuïstiek, behandelt dit boek de meest actuele en relevante wetgeving in het kader van de belangrijke wijzigingen die in oktober 2010 in het JEP-reglement werden doorgevoerd.

Auteur Erik Langerock
ISBN 978 90 876 40910
Doelgroepen Advocaten, Bedrijfsjuristen, Magistraten
Materie Handels- en Economisch recht
NUR 825 - Arbeids- en sociale zekerheidsrecht
Editie 2012
Pagina's 136
Meta-keywords JEP, oneerlijke reclame, onethische reclame

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Overdracht van de handelszaak

Overdracht van de handelszaak

€ 51,00
Praktische gids voor Bemiddeling in Burgerlijke en Handelszaken

Praktische gids voor Bemiddeling in Burgerlijke en Handelszaken

€ 37,00
Bewijs in handelszaken

Bewijs in handelszaken

€ 41,00