Welkom bij Story Publishers

Eigendomsgrenzen en grensbepaling

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 55,00

Met dit boek bieden de auteurs meer duidelijkheid met betrekking tot eigendomsgrenzen en grensbepaling, hetgeen bijvoorbeeld kan resulteren in een afpaling. De publicatie biedt zowel de juridische, de technische als de praktische onderbouw om een grensonderzoek uit te voeren dat al dan niet kan resulteren in een proces-verbaal van splitsing, afpaling of herbevestiging van de grenzen en dergelijke meer.


Eigendomsgrenzen en grensbepaling

Met dit boek bieden de auteurs meer duidelijkheid met betrekking tot eigendomsgrenzen en grensbepaling, hetgeen bijvoorbeeld kan resulteren in een afpaling. De afpaling is echter slechts de resultante van de correcte grensbepaling van de eigendomsgrenzen én de toepassing van het juridische kader.

Het boek is tevens een nuttig werkinstrument voor advocaten en magistraten. In eerste instantie wordt er ingegaan op de juridische onderbouw voor het bepalen van de grenzen van uw eigendom. Vervolgens wordt er gekeken welke de wettelijke principes zijn om te spreken van een grensbepaling of een effectieve afpaling. Tenslotte wordt geanalyseerd hoe dit in de praktijk werkt en hoe de afweging van bv. verschillende plannen, aktes en uiterlijke tekenen op het terrein tijdens het grensonderzoek kan onderbouwd worden.

De auteurs bieden niet enkel een juridisch onderbouwd maar vooral een praktisch handboek aan. Dit kan gaan over minnelijke of gerechtelijke expertises, feitenkwesties en grensbetwistingen bij koop-verkoop, inplanting van scheidingsmuren die al dan niet gemeen zijn, ruil, splitsing, verkaveling, nieuwbouwprojecten, inplanting van afsluitingen of beplantingen. De aandacht kan specifiek gevestigd worden op de stilzwijgende buitengerechtelijke bekentenis en de stilzwijgende afpaling, de al dan niet beperkte waarde van bijvoorbeeld een rooilijnplan en de kadastrale gegevens alsook de hypothese met betrekking tot de verkorte verkrijgende verjaring op basis van het afpalingsplan en het al dan niet stuiten van de verkrijgende verjaring.

De eigen kennis van de auteurs alsook de voeling en de contacten met het praktijkveld vormen een essentiële meerwaarde voor deze publicatie.

Studentenprijs: €25,00 (incl . BTW)(mits voorlegging van studentenkaart)(te bestellen via orders@brepols.net)

Deze korting is niet combineerbaar met andere promoties.

Auteur Cedric Lietaer, Klaas Claeyssens
ISBN 978 90 876 41184
Doelgroepen Advocaten, Magistraten, Notarissen, Vastgoed professionals
Materie Burgerlijk recht
NUR 822 - Privaatrecht
Editie 2019
Pagina's 150
Meta-keywords Afpaling, grensbepaling

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

De Gemene muur en muurovername

De Gemene muur en muurovername

€ 43,50