Welkom bij Story Publishers

Het Vlaams Woninghuurdecreet

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 45,00

In dit boek wordt het Vlaams Woninghuurdecreet artikelsgewijs besproken, met verwijzing naar de verschillen met de federale Woninghuurwet, alsook met het Brussels en Waals woninghuurrecht. Deze overzichtelijke toelichting van het recente regionale woninghuurrecht, aangevuld met de bijlagen van het Uitvoeringsbesluit ter uitvoering van het Vlaams Woninghuurdecreet en modellen, is onmisbaar voor elke jurist of andere professional die met het woninghuurrecht bezig is.

Het Vlaams Woninghuurdecreet

Ingevolge de zesde staatshervorming behoort de reglementering van de woninghuur vanaf 1 juli 2014 tot de bevoegdheid van de gewesten. Door deze regionalisering wordt de federale Woninghuurwet van 20 februari 1991 vervangen door een Vlaams, Brussels en Waals woninghuurrecht. Daarnaast blijft ook nog het federale woninghuurrecht van toepassing op de huurovereenkomsten die werden gesloten vóór de respectievelijke inwerkingtreding van het gewestelijk woninghuurrecht waardoor nog ruime tijd de federale en drie gewestelijke regelgevingen naast elkaar zullen worden gebruikt.

 

Na het Brussels Hoofdstedelijk en Waals Gewest, werd ook in het Vlaams Gewest de tekst van het Decreet “houdende bepalingen betreffende de huur van voor bewoning bestemde goederen of delen ervan”, afgekort het Vlaams Woninghuurdecreet, op 9 november 2018 bekrachtigd door de Vlaamse Regering. Het decreet is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 7 december 2018 en is in werking getreden op 1 januari 2019. 

Het Vlaams Woninghuurdecreet omvat niet alleen dwingende bepalingen betreffende de huurovereenkomsten van een hoofdverblijfplaats, maar ook een dwingende reglementering voor de huurovereenkomsten van studentenverblijven.

 

Inhoud

I. Inleiding

II. Inwerkingtreding

III. Algemene bepalingen

IV. Huurovereenkomsten voor hoofdverblijfplaatsen

Hfdst. 1. Algemene bepalingen

Hfdst. 2. Aanvang van de huur

Hfdst. 3. Tijdens de huur

Hfdst. 4. Einde van de huur

Hfdst. 5. Betwistingen

Hfdst. 6. Specifieke bepalingen voor de medehuur

V. Huurovereenkomsten voor huisvesting van studenten

Hfdst. 1. Algemene bepalingen

Hfdst. 2. Aanvang van de huur

Hfdst. 3. Tijdens de huur

Hfdst. 4. Einde van de huur

Hfdst. 5. Betwistingen

Auteur Pascale Monbailliu
ISBN 9789087641450
Doelgroepen Advocaten, Notarissen, Rechtspractici algemeen, Vastgoed professionals
Materie Burgerlijk recht
NUR Nee
Editie 2019
Pagina's 186
Meta-keywords Vlaams Woninghuurdecreet, federale Woninghuurwet, Brusselse woninghuurrecht, Waalse woninghuurrecht

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Bestendig Handboek Huishuur en Handelshuur

Bestendig Handboek Huishuur en Handelshuur

€ 430,00