Welkom bij Story Publishers

Praktische Gids Sociaal Recht 2018-2019

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 130,00

Deze nieuwe editie 2018 van de Praktische Gids Sociaal Recht (voorheen Handboek Sociaal Recht) is een onmisbaar actueel naslagwerk voor werkgever, werknemer, advocaat, magistraat en uiteraard ook studenten.


 


 


 

Praktische Gids Sociaal Recht 2018-2019

Het sociaal recht heeft de laatste decennia een enorme vlucht genomen. Niet alleen de wetgever maar ook de arbeidshoven en arbeidsrechtbanken hebben met hun rechtspraak het sociaal recht grondig veranderd. Gebrek aan kennis of onvoldoende inzicht in de materie brengen te veel conflicten en betwistingen met zich mee.

Wie heeft nog een klare kijk in de rechten en plichten van werkgevers en werknemers? 

In deze handige gids, inmiddels de zevende editie sedert 2006 (voorheen Handboek Sociaal Recht) wordt een antwoord gegeven op alle praktische problemen en vragen bij het toepassen van de sociale wetgeving en is daarom een onmisbare handleiding in de dagelijkse praktijk. Naast de regelgeving, de CAO’s wordt ook de rechtspraak verwerkt. Deze omvangrijke leidraad beoogt exhaustief te zijn, maar er werd over gewaakt om vooral knelpunten in de praktijk meer diepgaand en gedetailleerder te behandelen.  Door talrijke voorbeelden te gebruiken, verschaft de auteur de lezer een bevattelijke inzicht in de sociale wetgeving.

Deze gids bestaat uit 4 delen: de individuele arbeidsrelatie, de collectieve arbeidsbetrekkingen, de arbeidsreglementering en tenslotte de sociale zekerheidstelsels die arbeidsgerelateerd zijn.

Ook deze nieuwe editie 2018 van de Praktische Gids Sociaal Recht is een onmisbaar actueel naslagwerk voor werkgever, werknemer, advocaat, magistraat en uiteraard ook studenten. Belangrijkste nieuwigheid is de actualisering van de wettelijke bepalingen inzake werkbaar en wendbaar werk. Tal van andere wijzigingen komen eveneens uitvoerig aan bod.

Het boek bundelt 30 jaar ervaring in het sociaal recht van een praktijkjurist.  De auteur is Voorzitter bij de liberale vakbond, voorheen was hij Directeur HRM en diensthoofd van de juridische dienst. Hij weet dus perfect waar de problemen zich voordoen bij het toepassen van de sociale wetgeving en hoe daaraan kan worden verholpen.

Bij het opstellen van de editie 2018 van de Praktische Gids Sociaal Recht werd rekening gehouden met het wettelijk kader en het cijfermateriaal zoals van toepassing op 1 januari 2018.

Bent u student? Gelieve contact op te nemen met orders@brepols.net

Auteur Mario Coppens
ISBN 9789087641382
Doelgroepen Advocaten, Bedrijfsjuristen, Magistraten, Rechtspractici algemeen
Materie Sociaal recht
NUR 825 - Arbeids- en sociale zekerheidsrecht
Editie 2018
Pagina's 1538
Meta-keywords sociaal recht

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Aanwerven en ontslaan van bedienden in de praktijk

Aanwerven en ontslaan van bedienden in de praktijk

€ 50,00