Welkom bij Story Publishers

Handboek Sociaal Recht 2016

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 125,00

Deze nieuwe editie van het Handboek Sociaal Recht is een onmisbaar actueel naslagwerk voor werkgever, werknemer, advocaat, magistraat en uiteraard ook studenten.


Prijs voor studenten en stagiairs: €95,00 (incl. BTW; excl. verzendkosten) (te bestellen via orders@brepols.net)


 

Handboek Sociaal Recht 2016

Het HANDBOEK SOCIAAL RECHT 2016 bundelt twintig jaar ervaring in het sociaal recht van een praktijkjurist. De auteur is Nationaal voorzitter bij de liberale vakbond, voorheen was hij directeur HRM en diensthoofd van de juridische dienst. Hij weet dus perfect waar de problemen zich voordoen bij het toepassen van de sociale wetgeving en hoe daaraan kan worden verholpen.

Het sociaal recht heeft de laatste decennia een enorme vlucht genomen. Niet alleen de wetgever maar ook de arbeidshoven en arbeidsrechtbanken hebben met hun rechtspraak het sociaal recht grondig veranderd. Gebrek aan kennis of onvoldoende inzicht in de materie brengen te veel conflicten en betwistingen met zich mee.

Wie heeft nog een klare kijk op de rechten en plichten van werkgevers en werknemers?  

Met de editie 2016 van het Handboek Sociaal Recht willen de auteur en de uitgeverij bijdragen aan een verbeterde kennis en inzicht ter zake. Naast de regelgeving, de CAO's wordt ook de rechtspraak verwerkt. Het handboek beoogt exhaustief te zijn, maar er werd over gewaakt om vooral knelpunten in de praktijk meer diepgaand en gedetailleerd te behandelen. Door talrijke voorbeelden te gebruiken, verschaft de auteur de lezer een bevattelijk inzicht in de sociale wetgeving.

Het handboek bestaat uit 4 delen: de individuele arbeidsrelatie, de collecteive arbeidsbetrekkingen, de arbeidsreglementering en tenslotte de sociale zekerheidstelsels.

Ook  deze nieuwe editie is een onmisbaar actueel naslagwerk voor werkgever, werknemer, advocaat, magistraat en uiteraard ook studenten.

Bij het opstellen van de editie 2016 werd rekening gehouden met het wettelijk kader en het cijfermateriaal zoals van toepassing op 1 maart 2016.

 

Prijs voor studenten en stagiairs: €95,00 (incl. BTW; excl. verzendkosten) (te bestellen via orders@brepols.net)

Auteur Mario Coppens
ISBN 9789087641252
Doelgroepen Advocaten, Bedrijfsjuristen, Magistraten, Rechtspractici algemeen
Materie Sociaal recht
NUR 825 - Arbeids- en sociale zekerheidsrecht
Editie 2016
Pagina's 1220
Meta-keywords Nee

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Aanwerven en ontslaan van bedienden in de praktijk

Aanwerven en ontslaan van bedienden in de praktijk

€ 50,00